Постинг
01.08.2017 15:09 -
Има ли продукти с отрицателна калоричност или е лъжа
Трябва да започнем с това, че терминът „отрицателна калоричност“ трябва да се приема условно. Всяко хранително вещество има една или друга енергийна стойност. Само водата притежава нулева калоричност, но тя не влиза в категорията на храните, засищащи човека.
Така че, ако разбираме „отрицателна калоричност“ в буквалния смисъл, това означава, че при поглъщане на продукт с такава стойност организмът харчи повече енергия за преработването му, отколкото е получил. Това обаче е невъзможно – нито един продукт не изисква повече енергия за усвояването си от тази, която може да достави.
Ето част от храните с относителна отрицателна калоричност:
От зеленчуците това са: корените на целината, цвеклото, репичките, зелето, спанакът, тиквичките, аспержите, краставиците, ряпата, доматите, чушките, морковите, патладжаните, зеленият фасул, чесънът, лукът, тиквата.
Вижте кои плодове са с "отрицателна калоричност"
Така че, ако разбираме „отрицателна калоричност“ в буквалния смисъл, това означава, че при поглъщане на продукт с такава стойност организмът харчи повече енергия за преработването му, отколкото е получил. Това обаче е невъзможно – нито един продукт не изисква повече енергия за усвояването си от тази, която може да достави.
Ето част от храните с относителна отрицателна калоричност:
От зеленчуците това са: корените на целината, цвеклото, репичките, зелето, спанакът, тиквичките, аспержите, краставиците, ряпата, доматите, чушките, морковите, патладжаните, зеленият фасул, чесънът, лукът, тиквата.
Вижте кои плодове са с "отрицателна калоричност"
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Архив